Huset växer

På snickeriet timras varv på varv och huset växer.
Lennart visar var loftet kommer att sluta.
Och var trappan kan gå upp.
Grunden steg 3

Här har cellplasten satts på plats.
Och här är det förberett för avlopp.
Grunden är klar! Tack Rolf!
Grunden steg 2

Här ska det gjutas. Markus assisterar Rolf som ansvarar för grundbygget.
Grunden steg 1

I juli 2009 kom första gruslasset till grunden.
Sedan kom betongplattorna ...
... och grävmaskinen ...
... och markisoleringen.
Första titten in

Längst in på bortre gavlen ser vi "vardagsrummet" växa upp. Där har vi tänkt sätta in en kamin som vi kan ligga och titta på från loftet.
Huset timras vidare

Första varvet utomhus

Första varvet timras om utanför snickeriet. Huset blir för högt för att rymmas inne på snickeriet och timras klart utomhus.
Fler varv


Första varvet

Första varvet knuttimrat!
Fräsning av stockarna

På snickeriet i Nyhem skulle sedan timmerblocken fräsas på under- och översidan.
Sågning

I april 2009 var det dags för sågning av timret. 15 cm tjocka stockar i olika längder. På sågen i Gimdalen formar Lennart stockarna till rätt dimension och resterna av stocktillverkningen används till annat byggmaterial.
Huggning av timret

Vintern kom och pappa började att hugga i skogen. Lennart som ska såga timret och timra huset åt oss hade satt samman en lista på antal stockar med måttangivelser.Tack pappa!

Ritningen

Vi hittade en ritning på en timmerstuga av härbretyp som vi tyckte om, men med vissa modifieringar (fler fönster, större tak och altan). Yttermåtten är 7x5 m och inuti ska halva nederplan vara öppet mot sovloftet.


Tomten
Äntligen!

Nu är det äntligen bestämt att vi ska sätta upp ett eget litet hus i Gimdalen. Efter många och långa överväganden kom vi till sist fram till att tomten bredvid mina föräldrars hus faktiskt var den allra bästa. Vi kan dela vatten, el och väg med dem och sparar på så sätt en hel del pengar. Och så är det ju mysigt att bo nära!
RSS 2.0